Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 2 pęczki
kalafior 1 szt
kapusta włoska 1/3 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
groszek zielony 0,5 szklanki
mięso wieprzowe 20 dag
śmietana 1 szklanka
makaron ugotowany 2 szklanki
natka pietruszka 3 łyżki
sól do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska

Umyte warzywa pokroić w cienkie paski. Mięso pokroić w drobną kostkę. Połączyć mięso z warzywami i ugotować do miękkości zalewając wrzącą wodą. Zupę zaprawić śmietaną, wymieszać z serem, makaronem i zieleniną. Przyprawić do smaku. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.09.2013 22:03
Zapowiada się fajnie.
misia53 05.08.2013 15:33
robię nieco inaczej a twój pomysł kupiłam
olkaaa 12.09.2012 10:03
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak