Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z sardeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1 szklanka
masło 3/4 łyżki
mąka 1 łyżka
sardele 4 szt
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z sardeli

Sardele umyć, oczyścić z ości, drobno pokroić i utrzeć na miazgę. Masło roztopić, wymieszać z przesianą mąką, mieszając podgrzewać i wlewać powoli wywar. Gdy zawrze, odstawić, wymieszać sos z utartymi sardelami, zaciągnąć żółtkiem i przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos sardelowy podaje się do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 22.02.2014 09:40
bardo smaczne
Iwusia 03.05.2012 00:24
bardzo pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak