Sposób przygotowania

Odcedzić bób z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić z dodatkiem oleju. Gdy zacznie nabierać złotawej barwy, dodać pokrojony w drobne paski boczek, wymieszać, dusić jeszcze przez kilka minut, po czym dodać obraną ze skórki i pokrojoną w plasterki kiełbasę i podlać rosołem. Dodać następnie bób, zagotować, odstawić i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać posiekana natka pietruszki i podawać z dodatkiem sałatek z warzyw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię bób,już sie nie mogę doczekać na świeży
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !