Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dag
kiełbasa 15 dag
olej 3 łyżki
rosół 1 szklanka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem

Odcedzić bób z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić z dodatkiem oleju. Gdy zacznie nabierać złotawej barwy, dodać pokrojony w drobne paski boczek, wymieszać, dusić jeszcze przez kilka minut, po czym dodać obraną ze skórki i pokrojoną w plasterki kiełbasę i podlać rosołem. Dodać następnie bób, zagotować, odstawić i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać posiekana natka pietruszki i podawać z dodatkiem sałatek z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.03.2014 20:25
Ciekawe połączenie.
IwonaKa 07.01.2014 10:27
bardzo lubię bób,już sie nie mogę doczekać na świeży
Katarzyna59 15.01.2013 09:49
smaczne
olkaaa 27.07.2012 09:16
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak