Sposób przygotowania

Cielęcinę natrzeć przyprawami i roztartym czosnkiem, ułożyć ją w naczyniu żaroodpornym i piec przez co najmniej 1,5 godziny w temp. 200 stopni, podlewając winem lub wodą. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać je bulionem i przyprawić do smaku. Mąkę połączyć z wodą i dolać do pieczarek, wlać śmietanę i wino. Pokrojoną pieczeń podawać z pieczarkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczne
  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wyśmienita pieczeń
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna pieczeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !