Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy II

Masło stopić, wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając podgrzać do zawrzenia, dodając stopniowo pozostałe mleko. Żółtko rozetrzeć ze śmietaną, dodać do gorącego sosu, wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do warzyw gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 16.12.2013 17:42
bardzo lubie
IlonaAlbertos 13.11.2013 19:55
Lubię taki sos.
Iwusia 07.01.2013 23:53
fajowy sosik
anulka69 11.12.2011 13:13
robię podobny
Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak