Sposób przygotowania

Masło stopić, wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając podgrzać do zawrzenia, dodając stopniowo pozostałe mleko. Żółtko rozetrzeć ze śmietaną, dodać do gorącego sosu, wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do warzyw gotowanych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    robię podobny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajowy sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię taki sos.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !