Sposób przygotowania

Kapuste sparzyłam i oddzieliłam liście.Pozrzynałam grubsze nerwy.Mieso wymieszałam z kaszą i podsmażoną drobno posiekaną cebulką.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Wkruszyłam trochę suszonej pietruszki i czerwonej słodkiej papryki.Dokładnie wymieszałam i na kazdy liść kapusty nakładałam porcję farszu i zwijałam.W garnku na dnie ułożyłam liście kapusty,warstwę gołąbków,zasypałam startą marchewką i kolejna warstwa gołąbków,marchewka i przyprawy(liść laurowy,ziele i Ziarenka Smaku,3-4 łyżki koncentratu pomidorowego).Całość zalałam woda z parzenia kapusty i dusiłam pod przykryciem ponad 1,5 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robiłam gołąbki z różnym farszem ,ale z kaszą gryczaną jeszcze nie .Muszę wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !