Sposób przygotowania

(przepis na ok.4 blachy)
CIASTO: Z mąki, oleju, wody, mleka i drożdży zarobić ciasto.Posolić; pozostawić na 15 min. do wyrośnięcia. Rozwałkować; cieńką warstwę ciasta rozprowadzić na blachę wysmarowaną tłuszczem.
PASTA: Wymieszać koncentrat pomidorowy z ziołami prowansalskimi i ząbkiem czosnku. Tak przygotowaną pastą posmarować ciasto na blaszce.
FARSZ: Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki;cebulę pokroić w kostkę smażyć razem na małym ogniu.Paprykę czerwoną i zieloną pokroić a dużą kostkę, dodać do pieczarek. Smażyć do miękkości; doprawić solą, pieprzem, papryką mieloną.Farsz wyłożyć na ciasto. Oliwki odsączyć, poprzekrajać na pół, ułozyć na farszu. Ser zetrzec na tarce, posypać pizze .
Piec w piekarniku o temp.180 stopni ok.25 min..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    spróbuję,wygląda zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !