Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina pieczona ze słoniną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
słonina 4 plasterki
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
smalec 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina pieczona ze słoniną

Mięso przed pieczeniem naszpikować cienkimi paseczkami słoniny. Natrzeć solą i oprószyć pieprzem i majerankiem. Obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i pokrojonym w ćwiartki jabłkiem. Posmarować dość grubo smalcem, podlać wodą i piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni pod przykryciem około 1h20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 13.05.2011 16:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak