Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone wieprzowe 30 dag
słonina 10 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
tymianek 0,5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cukier do smaku
bulion 1 kostka
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę zanurzyć we wrzącej wodzie i po 2 minutach zdejmować liście, wystudzić. Mięso, słoninę, cebulę i namoczoną i odciśniętą bułkę zemleć. Dodać surowe jajko, sól, pieprz i tymianek do smaku, wyrobić wszystko na jednolitą masę. Mięso zawijać w listki kapusty i układać w rondlu. Zalać gorącą wodą, dodać kostkę bulionową i dusić pod przykryciem około 40 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze chwilę bez przykrycia. Sos doprawić do smaku cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.01.2014 08:55
uwielbiam gołąbki
IlonaAlbertos 07.12.2013 18:50
Pyszna klasyka.
Monika193
Monika193 02.01.2012 11:53
uwielbiam gołąbki
olkaaa 05.12.2011 07:30
uwielbiam
Iwona51
Iwona51 22.09.2011 20:14
smaczne
ewaa 31.05.2011 20:21
uwielbiam gołąbki:)
mehia 12.05.2011 21:00
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak