Sposób przygotowania

Kapustę zanurzyć we wrzącej wodzie i po 2 minutach zdejmować liście, wystudzić. Mięso, słoninę, cebulę i namoczoną i odciśniętą bułkę zemleć. Dodać surowe jajko, sól, pieprz i tymianek do smaku, wyrobić wszystko na jednolitą masę. Mięso zawijać w listki kapusty i układać w rondlu. Zalać gorącą wodą, dodać kostkę bulionową i dusić pod przykryciem około 40 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze chwilę bez przykrycia. Sos doprawić do smaku cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam gołąbki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszna klasyka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !