Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
śmietana 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w śmietanie

Pieczarki pokroić w plasterki, zalać gorącą wodą, dodać drobno posiekaną cebulę, masło i dusić na małym ogniu około 25-30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do grzybów, zagotować. Gotować jeszcze 2 minuty i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 13.04.2011 20:25
apetyczne
angelika14 30.01.2011 12:21
pyszne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak