Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
tłuszcz do smażenia
majeranek 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać 1 całe jajko i żółtko, wymieszać. Wsypać przyprawy, sol, dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Wyłożyć na stolnicę, podzielić na mniejsze części, rękami wywałkować cienkie wałeczki i pokroić je na 10 cm. paluszki. Paluszki posmarować lekko spienionym białkiem i otoczyć w tartej bułce. Smażyć w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.11.2013 14:02
bardzo fajny przepis
IlonaAlbertos 14.07.2013 16:11
Wyglądają smakowicie.
Iwusia 14.05.2013 23:16
wspaniałe :)
manaika 19.07.2012 16:50
suoer
ankaryba 28.09.2011 23:51
pycha
mehia 16.04.2011 20:56
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak