Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać 1 całe jajko i żółtko, wymieszać. Wsypać przyprawy, sol, dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Wyłożyć na stolnicę, podzielić na mniejsze części, rękami wywałkować cienkie wałeczki i pokroić je na 10 cm. paluszki. Paluszki posmarować lekko spienionym białkiem i otoczyć w tartej bułce. Smażyć w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    suoer
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !