Sposób przygotowania

Śledzie należy wypłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę, po czym ułożyć w szklanym, średniej wielkości naczyniu, w którym bedą one podane. Kolejne składniki układamy warstwami, tak aby ich nie pomieszać. Drobniutko kroimy cebulę i ananasa, układamy na sledziu. Kolejną warstwę stanowi majonez posypany kukurydzą. Nie dodajemy przypraw. Odstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę.
Urozmaiceniem sałatki bywa warstwa drobno posiekanych jajek na twardo.
smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Lubię sałatki a ta jest pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !