Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe zawijasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2
jajko 1
mąka 1 łyżka
sól do smaku
ser żółty 100 gram
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe zawijasy

Parówki obierz z osłonek. Natnij je wzdłuż, pozostawiając około 3 centymetrów nienaciętej parówki. Nacięte kawałki wygnij do tyłu i połącz ze sobą wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni. Zawijasy parówkowe podsmaż z jednej i drugiej strony, aż nabiorą złocistej barwy.
W miseczce roztrzep jajko, dodaj łyżkę mąki, szczyptę soli i starty uprzednio ser żółty. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i tak przygotowaną masę wlej do wnętrza smażących się zawijasów parówkowych. Smaż, dopóki jajko się nie zetnie.

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.12.2010 19:15
bardzo ładnie wygląda, na pierwszy rzut oka w życiu bym nie powiedziała że to parówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak