Sposób przygotowania

Parówki obierz z osłonek. Natnij je wzdłuż, pozostawiając około 3 centymetrów nienaciętej parówki. Nacięte kawałki wygnij do tyłu i połącz ze sobą wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni. Zawijasy parówkowe podsmaż z jednej i drugiej strony, aż nabiorą złocistej barwy.
W miseczce roztrzep jajko, dodaj łyżkę mąki, szczyptę soli i starty uprzednio ser żółty. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i tak przygotowaną masę wlej do wnętrza smażących się zawijasów parówkowych. Smaż, dopóki jajko się nie zetnie.

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo ładnie wygląda, na pierwszy rzut oka w życiu bym nie powiedziała że to parówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !