Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona flądra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 1 szt.
olej 3 łyżki
sól
cebula 0,5 szt.
masło 1 łyzka
por (biała część)
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona flądra

Rybę dzień wcześniej wypatroszyć, umyć nasolić. Przyprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem.Do środka włożyć pokrojoną w talarki cebulę i por. Włożyć do lodówki na noc. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, położyć rybę a na niej wiórki masła i krążki cebuli. Piec w piekarniku o temp.185 stopni przez 35-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.10.2013 22:19
Wydaje mi się, ze jeszcze nigdy nie jadłam flądry... chętnie spróbuje.
eliza135 23.12.2012 21:25
dobre
Tomasz17 25.03.2011 20:00
bardzo dobre
jolaxa 25.02.2011 20:54
Pychota
ziutula
ziutula 22.01.2011 01:45
smacznego....
wolochski 09.01.2011 18:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak