Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rabarbaru

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
mleko 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 15 g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rabarbaru

Rabarbar oczyścić i drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej wody (2 szklanki), zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance mleka. Gdy zawrze, odstawić, dodać zapachy, żółtka utarte z cukrem i rozmącone z pozostałym mlekiem. W miarę potrzeby doprawić cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.11.2012 11:07
fajne smaki
Seba 07.07.2012 07:39
smaczna
zuzanna_z 16.06.2012 16:41
takiej jeszcze nie jadłam
mehia 01.04.2011 08:26
pomysłowa
Szarrikka 11.12.2010 20:03
:) Super! Oby tak dalej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak