Sposób przygotowania

Grzyby suszone zalać wodą i nastawić do gotowania. Rybę umyć, sprawić, oczyścić, wyjąć ości i dodać je do gotujących się grzybów razem z umytą i obraną marchwią, pietruszką, porem i cebulą oraz oczyszczonym łbem ryby i gotować dalej. Miękkie grzyby i warzywa wyjąć z wywaru, przecedzić go przez gęste sito, włożyć z powrotem warzywa, rozbić wszystko mikserem. Zagotować, do wrzątku włożyć oczyszczoną dokładnie z ości rybę pokrojoną w kawałki oraz drobno posiekane grzyby i podduszoną na tłuszczu i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Ugotować do miękkości na wolnym ogniu (około 20 minut). Odstawić, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !