Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30 dag
pieczarki 30 dag
śmietana 1 szklanka
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż domowy

Ryż ugotować w dużej ilości wody, odcedzić. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Rozpuścić na patelni margarynę, wrzucić do niej pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać grzybki, dusić około 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do grzybów, zagotować. Następnie dodać do grzybów ryż, wymieszać. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.05.2013 09:10
bardzo smaczne
mehia 06.03.2011 14:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak