Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 75dag
smalcu 2lyz
cebula 1 szt
czosnku 2zabki
kiszonej kapusty 75dag
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren ziela angielski
sól
pieprz
papryka
kminek
tymianek
koncentratu pomidorowego 3lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos :)

Mięso pokrajać w kostkę. W rondlu stopić smalec. Obraną cebulę pokrajać w kostkę, obsmażyć na smalcu, dodać mięso i roztarte z solą ząbki czosnku. Mięso po obrumienieniu podlać wodą i dusić aż będzie miękkie. Osobno ugotować kapustę z dodatkiem liścia laurowego i ziaren ziela angielskiego. Po ugotowaniu dodać sól, pieprz, paprykę (kminku lub tymianku, jeśli ktoś lubi) oraz koncentrat pomidorowy. Kapustę połączyć z mięsem. i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.09.2011 22:57
pyszności
Wafelek2601 09.05.2011 08:43
pyszny
Teresa19 09.04.2011 09:48
Przepraszam miało być oczywiście wspaniały.
Teresa19 09.04.2011 09:45
Wsaniały
Aniunia773 20.02.2011 20:00
pycha
Kate131 17.12.2010 07:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak