Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z burakiem czerwonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
burak czerwony 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z burakiem czerwonym

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Ugotowanego buraka zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do ziemniaka. Masło i mleko połączyć z masą ziemniaczaną, utrzeć, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.08.2012 18:03
extra
Iwusia 12.05.2012 21:12
smakowite :)
Monika193
Monika193 11.12.2010 21:59
fajnie wygląda
Margo1 11.12.2010 19:07
BARDZO FAJNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak