Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza cytrynowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
sok z cytryny 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek płaskich
woda szkl
rodzynki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza cytrynowa

Ubić białka dodać żółtka , cukier i ubić na sztywno.Dodać sok z cytryny , namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszać.Rozlać do misek przesypując rodzynkami.Dekoracja wg uznania.Z tej porcji wychodzą dwie miski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2013 00:40
mój ulubiony deserek
ben-ka 22.05.2013 09:37
warto spróbować.
[email protected] 12.03.2013 12:29
bardzo eleganckie te listki na dekoracje
ilka_86 03.12.2011 15:05
pyszna
wolochski 28.10.2011 23:27
pycha
SyMiki 25.07.2011 17:40
oj dawno nie jadłam i aż ślinka mi cieknie na sam widok
eli82 19.04.2011 11:19
ciekawy pomysł !
joanna77 11.04.2011 14:33
super
Edyta38 01.02.2011 09:22
świetny pomysł
Edyta38 01.02.2011 09:22
świetny pomysł
Jolanta40 21.01.2011 11:21
apetyczna
Neetka90 12.01.2011 19:35
aż mam ochotę
Neetka90 12.01.2011 19:35
aż mam ochotę
ElizaT 13.12.2010 08:17
pięknie !
matii6 11.12.2010 18:31
uwielbiam,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak