Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do ptysiowych pasztecików

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do ptysiowych pasztecików

Pieczarki pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną, połączyć z pieczarkami, zagotować i przyprawić do smaku. Przestudzone grzyby w sosie wymieszać ze startym serem. Przed samym podaniem przekroić każdego ptysia, nałożyć grzyby, przykryć i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.01.2014 19:20
Fajny pomysł.
Iwusia 22.08.2012 21:30
smaczne nadzienie
olkaaa 18.06.2012 18:00
koniecznie muszę spróbować
mehia 14.02.2011 18:53
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak