Sposób przygotowania

rozetrzeć drożdże z 2 łyżkami cukru,mąki i ciepłym mlekiem,odstawić do wyrośnięcia,margarynę roztopić,utrzeć żółtka z pozostałym cukrem,dodać rozczyn,resztę ciepłego mleka i mąkę wyrobić ciasto,wlać sok z cytryny oraz margarynęwyrobić,przykryć i odstawić do wyrośnięcia.mak zalać wrzątkiem,zagotować osączyć i zemleć,podgrzać miód,dodac margarynę,cukier,cukier waniliowy a gdy wszystko się rozpuści dodać mak oraz bakalie wymieszać,białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodać do masy wymieszać,wyroąnięte ciasto podzielić na 2 części,rozwałkować,nałożyć masę zwinąć w rulon,posmarować wierzch jajkiem włożyć na blachę,piec ok,45min.w temp.190st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowa najlepsza!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !