Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i pozostawić do napęcznienia. Jaja umyć, osuszyć, oddzielić białka, żółtka ubić na parze z dodatkiem 4 łyżek cukru i wina, ostudzić. Namoczoną żelatynę podgrzewać na wolnym ogniu mieszając do momentu zawrzenia, następnie odstawić, ostudzić, wymieszać z żółtkami i z winem, wlać rum. Z białek ubić pianę, gdy jest sztywna, ubijać jeszcze chwilę z dodatkiem reszty cukru. Dobrze ubitą pianę połączyć z kremem żółtkowym za pomocą trzepaczki. Deser wyłożyć na salaterkę, oziębić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    może być niezłe :)
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !