Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i ugotować wrzucając do wrzącej wody (ok 0,5l). Gdy są miękkie, odcedzić i ułożyć w salaterce. Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru do białości. Zagotować mleko z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem. Wrzące mleko wlewać powoli do utartych żółtek stale ubijając. Masę wstawić do naczynia z wrzącą wodą i ubijać na parze. Gdy sos zgęstnieje, zdjąć, ostudzić mieszając od czasu do czasu. Zimnym sosem zalać ugotowane gruszki. Oziębić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    cudowny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pyszne gruszeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Musiały być smaczne.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    proste i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !