Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0.5 kg
cebule 2
ząbek czosnku 3
margaryna
śmietana 30% 350 ml
mąka 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie pieczarkowym

polędwice dzielimy na plasterki ok 1-2cm grubosci lekko rozbijamy i posypujemy sola ziołową i pieprzymy. Pieczarki kroimy na 8 częsci i dusimy na margarynie. Pokrojoną w kostke cebule i czosnek smazymy osobno rowniez na margharynie z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy pieczarki i cebula są miekie to przerzucamy do jednego garnka. W tym czasie smazymy na patelni na oleju (bez panierki tylko z przyprawami) polędwiczki, na rumiany kolor po obu stronach po czym przerzucamy do garnka i wlewamy pol szklanki wody i dusimy, następnie dolewamy śmietane z mąka i dusimy jeszcze 8 minut, doprawiamy do smaku. sosem polewamy ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.10.2011 22:55
fantastyczne. Musze koniecznie wypróbować
wolochski 15.06.2011 23:23
super
Ewelina47 28.12.2010 09:06
mniamm
Mati13 18.12.2010 00:02
wspaniale!
krzyniu1984 14.12.2010 06:55
najlepsze mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak