Sposób przygotowania

polędwice dzielimy na plasterki ok 1-2cm grubosci lekko rozbijamy i posypujemy sola ziołową i pieprzymy. Pieczarki kroimy na 8 częsci i dusimy na margarynie. Pokrojoną w kostke cebule i czosnek smazymy osobno rowniez na margharynie z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy pieczarki i cebula są miekie to przerzucamy do jednego garnka. W tym czasie smazymy na patelni na oleju (bez panierki tylko z przyprawami) polędwiczki, na rumiany kolor po obu stronach po czym przerzucamy do garnka i wlewamy pol szklanki wody i dusimy, następnie dolewamy śmietane z mąka i dusimy jeszcze 8 minut, doprawiamy do smaku. sosem polewamy ziemniaki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    najlepsze mięso
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniale!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fantastyczne. Musze koniecznie wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !