Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 10 dag
wywar warzywny 1 szklanka
masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
koper siekany 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
mąka 1 łyżka
estragon 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczawiowy

Masło stopić, dodać szczaw i estragon, osolić, udusić, pod koniec duszenia oprószyć przesianą mąką. Mieszając wlewać powoli wywar z warzyw. Gdy zawrze, odstawić, lekko przestudzić i zmiksować. Zaprawić śmietaną i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 23.10.2012 07:34
pyszne
Iiiiii 23.10.2012 07:33
pyszne
Motorek 31.08.2012 08:48
super
Wafelek2601 28.04.2012 08:54
świetny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak