Sposób przygotowania

1. Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię aby podsmażyć - w trakcie smażenia dodać pokrojoną w kostkę średnią cebulę. Kiedy będzie zrumieniony boczek i cebula dodać pokrojoną w paski szynkę i podsmażyć. Zdjąć patelnię z palnika i odczekać aż ostygnie. Dodać śmietanę i parmezan. Wymieszać i podgrzać aż zawrze ciągle mieszając - uważać żeby się nie ścięła śmietana. Pod koniec dodać pokrojony w plastry jeden ząbek czosnku. Odstawić na 20 min. Na tym etapie niektórzy dodają jeszcze żółtko - wymieszać ze sosem.

2. Makaron ugotować - podgrzać sos - polać sosem odcedzony makaron. Posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    typowo włoskie danie. pycha!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !