Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z porami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
por 50 dag
kiełbasa 25 dag
ziemniaki 1 kg
śmietana 2/3 szklanki
szczypiorek usiekany 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z porami

Umyte warzywa obrać, opłukać, utrzeć na tarce o dużych otworach, zalać wrzącą wodą i gotować około 10 minut. Dodać umyte i drobno pokrojone pory oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa i ziemniaki zmiękną, odstawić, dodać śmietanę i szczypiorek, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Dodać ugotowaną oddzielnie kiełbasę obraną i pokrojoną w cienkie plasterki. Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.07.2012 16:17
smaczna
zuzanna_z 24.05.2012 13:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak