Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka na orzechach włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 l
cukier 3/4 szkl.
woda 0,5 l
orzechy włoskie 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka na orzechach włoskich

zerwane orzech na początku lipca,drobno posiekać,przełożyć do słoja i zalaćalkoholem,zamknąć,odstawić na 6 tyg.co kilka dni potrząsnąć słojem,zlać alkohol,połączyć go z syropem,ugotowanym z cukru i 0,5 l wody,odstawić do sklarowania na 2 tyg.potem zlać,osad filtrować,połączyć ,orzechówka powinna leżakować co najmniej 3 m-ce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.11.2013 09:31
rewelacyjna
Wacław 26.06.2013 10:27
próbowałem ,jest pyszna i zdrowa
Angelika10 29.09.2011 20:21
Nigdy nie próbowałam.
mic 29.09.2011 17:53
lubię nalewki
Robert10 18.04.2011 08:05
podobno jest zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak