Sposób przygotowania

pigwę umyć,usunąć łepki,pokroić na małe kawałki,nie obierać i nie usuwać gniazd nasiennych,zalać 0,3 litra wody,dodać cukier,cynamon,gożdziki,anyż,gotować 15min.na dużym ogniu,wlać 1,5 litra wodyzmniejszyć ogień i gotować 2 godz.wystudzić,odcedzić,otrzymany płyn wymieszać z wódką wlać do butelek,odstawić w ciemne miejsce na m-c,aby nalewka dojrzała.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Nigdy nie robiłam ale piłam bardzo mi smakowała.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada się super ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobra na małą imprezkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pyszna nalewka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobra na chłodne wieczory
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna nalewka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !