Sposób przygotowania

Piersi porcjujemy i smazymy na oleju na rumiano . Truskawki kroimy w kostke . Mieso pod koniec smazenia solimy i pieprzymy . Usmazone mieso odkladamy. Odlewamy troche tluszczu , i do pozostalego tluszczu wlewamy wino i pol szklanki wody z rozpuszczona maka ziemniaczana , mieszamy i gotujemy , doprawiamy sola i pieprzem , wrzucamy pokrojone truskawki i gotujemy pare minut . Smazone mieso polewamy sosem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    lubię połączenie mięsa z owocami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !