Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko gęsie 1
przecier pomidorowy
przyprawa do potraw
por
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pietruszka suszona
śmietana 30%
mąka 2 łyżki
pieprz
sól
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

mieso zalewamy wodą, dodajemy liscie laurowe, ziele i pieprz w ziarenkach oraz łyzeczke soli, gotujemy. Po ok pół godziny dodajemy całą marchewke obraną i zieloną częsc pora ok 5-7cm długosci, doprawiamy jarzynką i pieprzem mielonym. Kiedy mieso i warzywa są miekkie to je wyciągamy. Dodajemy do wywaru koncentrat pomidorowy oraz szklanke śmietany zmieszaną z mąka. Dodajemy roztartą w dłoniach pietruszke suszoną lub jak ktos ma żywą, doprawiamy do smaku i podajemy w ryżem lub makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 02.09.2011 09:40
uwielbiam pomidorowke
ben-ka 14.05.2011 14:44
Moja ulubiona zupa pomidorowa:) z tym,że ja już do nie nie dodaję mąki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak