Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
wody 2/3 szklanki
sól
cukier
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem

make przesiać. Zagnieści zarabiając najpierw z połową gorącej osolonej wody, a nastpenie dodajemy drugą połowe zimnej wody. Gładkie ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki szkalnką. Ser zarabiamy ręką z cukrem wg uznania i nakładamy na ciasto i dokładnie zlepiamy boki aby nam nie wypłynął farsz. Pierogi gotujemy przez 2 minuty od momentu wypłyniencia ich na wierzch. Jemy polewając topionym masłem i z cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 13.05.2012 09:40
Uwielbiam pierogi z serem, do masy dodaję jeszcze dużą ilość rodzynek :) i trochę śmietany... Ależ bym zjadła teraz kilka...
bietka 02.12.2011 19:41
smaczne
przejs 04.10.2011 10:59
wczoraj robiłam takie , polane śmietaną :)
Iwusia 26.01.2011 21:55
uwielbiam z serem :)
Ewelina47 11.12.2010 17:58
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak