Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pasztetówka i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 50 gr
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dkg
jajko 2 szt
mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 1/4 szkl
sól do smaku
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pasztetówka i grzybami

Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...
Wędzonkę drobno pokroić i wysmażyć, na tym tłuszczu zeszklić cebulę. Grzyby obgotować i odcedzić. Zmiksować w rozdrabniaczu wszystko razem: grzyby, cebulę, wędzonkę, pasztetówkę. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jednym surowym jajkiem. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, jajko, ciepłe mleko i olej. Wyrobić dobrze ciasto na pierogi. Rozwałkować i szklanką powycinać koła. Nakładać farsz, lepić, gotować około 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 12.02.2013 09:39
uwielbiam pierogi pod każdą postacią :)
MAR3STA 12.12.2010 18:12
widzę, że ty też dodajesz mloko do pierogów są wtedy miękkie i świetnie smakują;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak