Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
sól
woda
mąka
olej do smażenia
biodrówka
świeże podgardle
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem

Ciasto: Mieszamy ze sobą 3 jajka, trochę soli, mąkę i wodę (może być mleko). Do gotowego dodajemy kapkę oleju.

Farsz: Mięso gotujemy i po przestudzeniu przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na patelni i dodajemy do niej nasze mięso oraz sól i pieprz do smaku. Po przesmażeniu dodajemy trochę wody, w której gotowało się nasze mięso (żeby nie było zbyt suche).

Na gotowy placek naleśnikowy nakładamy farsz i całość zwijamy. Tak przygotowany przysmażamy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.10.2012 09:44
lubię takie !
joanna77 25.08.2012 21:17
smaczne
Motorek 11.09.2011 22:03
smaczne
BozenA 20.08.2011 09:11
super
jeta72 28.04.2011 15:30
Super danie;)
IKrakowianka 20.04.2011 21:23
pycha
m1monika 05.04.2011 21:43
super!!!
jarek4 16.12.2010 19:40
smaczne
kasiurek 15.12.2010 09:07
bardzo pyszne danie
Kate131 14.12.2010 07:25
smaczne
ElizaT 13.12.2010 08:06
bardzo smaczne !
misia53 12.12.2010 00:51
Naleśniczki świeżo usmażone z mięsnym farszem są niezastąpione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak