Sposób przygotowania

Ciasto: Mieszamy ze sobą 3 jajka, trochę soli, mąkę i wodę (może być mleko). Do gotowego dodajemy kapkę oleju.

Farsz: Mięso gotujemy i po przestudzeniu przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na patelni i dodajemy do niej nasze mięso oraz sól i pieprz do smaku. Po przesmażeniu dodajemy trochę wody, w której gotowało się nasze mięso (żeby nie było zbyt suche).

Na gotowy placek naleśnikowy nakładamy farsz i całość zwijamy. Tak przygotowany przysmażamy na patelni.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Naleśniczki świeżo usmażone z mięsnym farszem są niezastąpione!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo pyszne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Super danie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !