Sposób przygotowania

Ciasto I: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto upiec i przekroić na dwie części.
Ciasto II: Ubić białka z cukrem, dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto.
Masa: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować, ciągle mieszając. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę żółtkową (można do smaku dodać spirytus).
Dodatki:
1 puszka słodkiego mleka skondensowanego (gotowanego przez ok. 3 godz.) 3-4 łyżki krojonych orzechów wiórki czekoladowe
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto I (część) - 3/4 masy - ciasto II - mleko skondensowane - druga część ciasta I -pozostała masa na wierzch. Posypać orzechami lub startą czekoladą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ciacho piękne i smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    oj zjadłabym kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    moj ulubiony:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !