Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 500 g
cukier 1/2 łyżeczki
mleko 100 ml
pomidor 300 g
cebula 1 średnia
masło 2 łyżki
śmietana 150 ml
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w sosie pomidorowym

Brukselkę zagotowac w 1l wody z dodatkiem soli, szczyptą cukru i mlekiem. Gotowac do miękości. Odcedzic. Robimy sos pomidorowy: cebulę drobno kroimy i dusimy na masle. Pomidory pokroic na cząstki, dodac do cebuli i dusic pod przykryciem. Ostudzic i zmiksowac. Zimny wywar z brukselki rozmieszac z mąką, dodac do pomidorów i zagotowac. Dodac smietane i przyprawy. Przygotowanym sosem polac brukselkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 11.12.2011 19:41
lubię brukselkę
Gonia555 21.05.2011 12:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak