Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety rybne w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 szt
filety rybne 60dkg dorsz lub morszczuk
cebula 1 szt
jajko 1 szt
olej 3 łyżki
sezam ok 1/3 szklanki
sok z jednej cytryny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety rybne w sezamie

Filety myjemy ,skrapiamy sokiem z cytryny oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na ok30minut. Cebulę obrać ,pokroić drobno i zeszklić na oleju.Następnie rybę ,ziemniaki i cebulkę zemleć, dodać jajko,trochę soli i pieprzu, wyrabiamy jednolitą masę.Formujemy okrągłe i płaskie kotlety ,obtaczamy w sezamie,lekko dociskamy.smażymy z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 04.01.2012 09:40
mniammniam
Reda 04.01.2012 09:39
mniam
wazka 02.01.2012 09:57
lubie rybe ale jeszcze nie jadłam w takiej panierce
Marzena34 04.04.2011 12:43
a takiej rybki to nie jadłam
halinka1011 11.12.2010 11:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak