Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczywo czosnkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
Czosnek suszony Prymat
masło
oregano
ser żółty 2 pl
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczywo czosnkowe

Kromki pieczywa smarujemy masłem, posypujemy czosnkiem w granulacie (lub ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę), a następnie niewielką ilością oregano.

Na każdej kromce kładziemy plaster żółtego sera i zapiekamy w piekarniku do czasu, aż ser się rozpuści.

Gotowe pieczywo czosnkowe doprawiamy ketchupem.

Pieczywo czosnkowe smakuje również doskonale z kiełbasą peperoni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 01.09.2012 20:23
musi być pyszne ;)
smakowita 22.05.2012 09:36
pyszne grzaneczki
ziutula
ziutula 12.04.2012 07:24
takie grzaneczki lubię do zimnego piwka...
Koper 30.08.2011 21:44
ze świeżym czosnkiem byłoby jeszcze lepsze :)
Koper 30.08.2011 21:44
ze świeżym czosnkiem byłoby jeszcze lepsze :)
Monika193
Monika193 12.12.2010 22:05
uwielbiam czosnek, a takie pieczywo jest super
Małgorzata113 11.12.2010 11:01
smakowite kromeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak