Sposób przygotowania

Boczek solimy, mieszamy i odstawiamy. Słoninę kroimy w kosteczkę i wytapiamy tłuszcz (ewentualny nadmiar tłuszczu odlewamy). Gotowe skwarki odkładamy na bok, a na tym samym tłuszczu smażymy boczek. Gdy się zarumieni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Na koniec dodajemy skwarki ze słoniny, przekładamy wszystko do naczynia i odstawiamy do wystygnięcia, a potem wstawiamy do lodówki.

Do smalczyku najbardziej pasuje świeże pieczywo i ogórek kiszony.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmm i do tego ogóreczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Polecam swojski smalczyk ;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny domowy smalczyk
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię domowy smalczyk.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    kaloryczny ,ale za to jaki smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !