Sposób przygotowania

Ananas obrać,pokroić w cienkie plasterki.Owoce umyć osuszyć,również pociąć w plasterki.Cebulę czosnkową oczyścić,drobno pokroić.Szalotkę oczyścić.Pierś z indyka podzielić na 4 porcje.Na patelni rozgrzać olej,smażyć mięso kilka minut z każdej strony.Oprószyć solą,pieprzem i owinąć folią aluminiową.Na tłuszczu po mięsie zeszklić szalotkę.Zdjąć.Rozgrzać łyżkę masła,wrzucić cebulę,zeszklić,oprószyć curry,wlać bulion i sok pomarańczowy.Przyprawić ketchupem,zagotować i gotować minutę.Mąkę ziemniaczaną rozrobić niewielką ilością zimnej wody,dodać do sosu,posolić.Rozgrzać resztę masło przesmażyć owoce,zalać sosem,wymieszać.Gotowe danie udekorować listkami kolendry .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !