Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 3 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z pieczarkami

Filety z ryb skropić sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i mąką, obrumienić na tłuszczu. Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na pozostałym tłuszczu wraz z drobno posiekaną cebulą. Zalać śmietaną, poddusić. Przygotowanym sosem zalać rybę. przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem klusek i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.12.2010 19:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak