Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 4 dag
masło 3 dag
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy.

W rondelku zagotowujemy 3 łyżki wody z masłem,wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu.Studzimy,dodajemy jajko i sól,dokładnie razem ucieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.Na wysmarowaną masłem blachę kładziemy małą łyżką kulki ciasta,obsypujemy mąką i pieczemy na jasnozłoty kolor.Podajemy do zup kremów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 19.05.2012 11:52
Ciekawy przepis.
madzialena19 02.04.2012 18:31
super dodatek do zup
marcia71 26.03.2011 12:54
do tej pory kupowałam gotowy
noculos 04.07.2010 19:27
Lubię zupy z takim groszkiem ptysiowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak