Sposób przygotowania

Cukier, sól i mąkę połączyć w garnku.
Dodać wodę.
Garnek postawić na palnik ciągle mieszając.
Po utworzeniu tzw. krochmalu dodać masło i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z palnika.
Dodać żółtka, cukier waniliowy, dokładnie połączyć i przez chwilę jeszcze gotować na ogniu, ciągle mieszając.
Gotowy budyń podzielić na 3 części.
Jedną część pozostawić taką jaka jest, drugę przełożyć do rondelka, wycisnąć sok z pomarańczy, wymieszać, chwilkę podgrzewać.
Do trzeciej części dodać kakao, intensywnie wymieszać.
Wszystkie trzy smaki podawać na jednym talerzu obok siebie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Całkiem fajne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajnie wtgląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !