Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecka zupa wielkanocna.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
macrhewka 50 g
ryż 6 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
podroby 1 cielęce (posiekane)
cebula 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grecka zupa wielkanocna.

Wymoczone i obgotowane podroby zalewamy 2 l wody.Gotujemy pół godziny.Wyjmujemy , siekamy drobno.Cebulę podsmażamy na maśle.Dodajemy siekany koperek , doprawiamy pieprzem. Wlewamy wywar , dodajemy podroby, gotujemy parę minut.Pod koniec gotowania wrzucamy ryż i gotujemy do miękkości.Dodajemy sok z cytryny , doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 01.06.2012 11:23
ciekawy przepis
Agnik 19.10.2011 10:49
szał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak