Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne placki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 30g
cebula 1
olej łyzka
jaja 2
sól
pieeprz
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 1 kg
bułka namoczona w mleku 100g
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne placki

Bułkę namocz w mleku, gdy napęcznieje rozetrzyj i dodaj drożdże. Cebulę drobno pokrój i podsmaż. Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, odsącz. Do masy ziemniaczanej dodaj jajka, bułkę z drożdżami oraz cebulę. Całość przypraw do smaku, mieszaj. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj masę łyżką i smaż z dwóch stron na rumiano. Po usmażeniu polej ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak