Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 50 dag
olej 125 ml
cebula biała 3
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz w oleju

Filety moczymy w zimnej wodzie około 3 godziny .Osuszamy i kroimy w paski 3cm. Zalewamy połową oleju i odstawiamy na godzinę .Cebule obieramy ,kroimy drobno i łączymy z natka i pozostałym olejem. Doprawiamy do smaku pieprzem.Układamy śledzie na talerzu przykrywamy cebulą z przyprawami .Ozdabiamy wg uznania .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.02.2012 11:39
lubię
joanna77 28.05.2011 16:25
ja tez je uwielbiam
Ewelina38 23.03.2011 11:40
akurat mam słone śledziki w lodówce, wieczorkiem za nie się wezmę wg tego przepisu, bardzo fajny przepis :)
SmacznaPyza 22.02.2011 10:31
ulubiony śledź mojego męża
ben-ka 11.12.2010 08:45
Coś dla amatorów śledzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak